Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

15 min

Dag 115: Kabeljauw met walnotensaus

Dag 115: Kabeljauw met walnotensaus

Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 300 g Honig Spaghetti Spelt
  • 400 g Kabeljauwfilet
  • 3 el Olijfolie
  • 90 g Walnoten
  • 125 ml Demi Creme Fraiche
  • 400 g Peultjes
  • 2 Paprika's (geel)
  • Peper

Bereidingswijze

1) Bestrooi de vis met wat peper en bak de vis in een pan met olie gaar. Beide kanten ongeveer 3 a 4 minuten.
2) Kook ondertussen de peultjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3) Kook ook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4) Snijd de gele paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de vis voor ongeveer 2 minuten.
5) Hak de walnoten fijn met een staafmixer en voeg de creme fraiche toe. Roer goed door en voeg vervolgens toe aan de vis. (Tip: Is de saus te dik voeg dan wat kokend water toe of kookvocht van de pasta).
6) Serveer vervolgens de vis met de peultjes en spaghetti en smullen maar!

Bereidingswijze

1) Bestrooi de vis met wat peper en bak de vis in een pan met olie gaar. Beide kanten ongeveer 3 a 4 minuten.
2) Kook ondertussen de peultjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3) Kook ook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4) Snijd de gele paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de vis voor ongeveer 2 minuten.
5) Hak de walnoten fijn met een staafmixer en voeg de creme fraiche toe. Roer goed door en voeg vervolgens toe aan de vis. (Tip: Is de saus te dik voeg dan wat kokend water toe of kookvocht van de pasta).
6) Serveer vervolgens de vis met de peultjes en spaghetti en smullen maar!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: