Lunch, Wereldkeuken

4 personen

min

Dag 114: Mexicaanse Paprikasoep met wrapstengels

Dag 114: Mexicaanse Paprikasoep met wrapstengels

Lunch, Wereldkeuken

4 personen

min

Ingrediënten

  • 4 Honig Wraps klein
  • 1 Honig meer dan lekker tomatensoep
  • 2 Rode paprika's
  • 2 Groene Paprika's
  • 150 g Basmati Rijst of Zilvervliesrijst
  • 3 el Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Oregano
  • 200 g Zwarte bonen (uitgelekt)
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 30 g Jong geraspte kaas

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden

2) Fruit de ui en knoflook in een grote pan met olie.

3) Strooi de inhoud van het zakje Honig tomatensoep in de pan met 1,5 liter koud water en breng dit, al roerend met een garde, aan de kook.

4) Snijd de paprika’s in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

5) Kook ondertussen de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6) Voeg, zodra de soep kookt, de gehalveerde cherrytomaatjes, gesneden paprika’s en zwarte bonen toe.

7) Doe het deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat, onder af en toe roeren, de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

8) Snijd de wraps in dunne korte reepjes en bestrijk ze met wat olijfolie, paprikapoeder, oregano en geraspte kaas. Bak de wrapstengels voor ongeveer 6-7 minuten in de oven.

9) Giet de rijst af en voeg toe aan de soep. Serveer wat wrapstengels in de soep en naast de soep, smullen maar!

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden

2) Fruit de ui en knoflook in een grote pan met olie.

3) Strooi de inhoud van het zakje Honig tomatensoep in de pan met 1,5 liter koud water en breng dit, al roerend met een garde, aan de kook.

4) Snijd de paprika’s in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

5) Kook ondertussen de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6) Voeg, zodra de soep kookt, de gehalveerde cherrytomaatjes, gesneden paprika’s en zwarte bonen toe.

7) Doe het deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat, onder af en toe roeren, de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

8) Snijd de wraps in dunne korte reepjes en bestrijk ze met wat olijfolie, paprikapoeder, oregano en geraspte kaas. Bak de wrapstengels voor ongeveer 6-7 minuten in de oven.

9) Giet de rijst af en voeg toe aan de soep. Serveer wat wrapstengels in de soep en naast de soep, smullen maar!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: