Lunch, Nederlandse keuken

4 personen

10 min

Dag 113: Boerenomelet met granaatappel salade (LUNCH)

Dag 113: Boerenomelet met granaatappel salade (LUNCH)

Lunch, Nederlandse keuken

4 personen

10 min

Ingrediënten

  • 1 Honig basis voor boerenomelet
  • 40 g Veldsla
  • 150 g Granaatappelpitjes
  • 1 bakje (250 g) Cherrytomaten
  • 2 Appels
  • 1/2 Komkommer
  • 1 el Appelazijn (eventueel)
  • 4 el Olijfolie
  • 6 middelgrote Eieren (voor 4 omeletten)
  • 6 el Halfvolle melk
  • 1 Ui

Bereidingswijze

1) Snijd de appel en komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng dit vervolgens met de veldsla en graantappels in een kom met de (appelazijn) en 2 el olijfolie.
2) Klop met een vork de eieren met de melk in een beslagkom los. Roer de inhoud van 2 zakjes Honig basis voor Boerenomelet hierdoor en laat het omeletmengsel 2 tot 3 minuten staan. Snipper ondertussen de ui.
3) Verhit 2 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak hierin de (gesnipperde) ui.
4) Voeg wat omeletmengsel toe (niet alles) en bak de eerste omelet, met een deksel op de pan, op middelhoog vuur in enkele minuten goudgeel
5) Haal de omelet van het vuur en beleg een kant met de salade en vouw dubbel.
6) Bak nu ook de andere omeletten.

Bereidingswijze

1) Snijd de appel en komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng dit vervolgens met de veldsla en graantappels in een kom met de (appelazijn) en 2 el olijfolie.
2) Klop met een vork de eieren met de melk in een beslagkom los. Roer de inhoud van 2 zakjes Honig basis voor Boerenomelet hierdoor en laat het omeletmengsel 2 tot 3 minuten staan. Snipper ondertussen de ui.
3) Verhit 2 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak hierin de (gesnipperde) ui.
4) Voeg wat omeletmengsel toe (niet alles) en bak de eerste omelet, met een deksel op de pan, op middelhoog vuur in enkele minuten goudgeel
5) Haal de omelet van het vuur en beleg een kant met de salade en vouw dubbel.
6) Bak nu ook de andere omeletten.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: