Hoofdgerecht,

8 personen

70 min

Banoffee cake

Recept door Sasja

Banoffee cake

Recept door Sasja

Hoofdgerecht,

8 personen

70 min

Ingrediënten

  • 1 pak Honig mix voor Boerencake
  • 4 eieren
  • 200 gram margarine of roomboter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 400 gram bananen in stukjes gesneden
  • 200 gram suiker
  • 70 mililiter water
  • 120 gram boter in blokjes gesneden
  • 250 gram mascarpone
  • 300 mililiter slagroom

Volg deze stappen

Bereidingswijze

  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Vet de cakevorm in met boter.
  3. Klop in een beslagkom de margarine of roomboter met een mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, eieren en kaneel toe en meng alles op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het
    beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Roer de bananen door het beslag. Schenk nu alles in de cakevorm.
  5. Bak de bananencake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.
  6. Haal de bananencake uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
  7. Maak de karamel. Verwarm de suiker en het water in een steelpannetje. Roer niet! Haal het pannetje van het vuur als het mengsel goudbruin van kleur is. Meng de boter er door en daarna de mascarpone. Roer heel goed totdat je een mooie gladde substantie krijgt.
  8. Laat de karamel afkoelen in de pan, de karamel moet nog wel goed vloeibaar blijven.
  9. Prik met een sateprikker gaatjes in de cake en verdeel vervolgens de karamel erover, zodat de karamel in de cake trekt en het een echte banoffee cake wordt.
  10. Klop de slagroom lobbig en verdeel de slagroom over de cake.

Bereidingswijze

  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Vet de cakevorm in met boter.
  3. Klop in een beslagkom de margarine of roomboter met een mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, eieren en kaneel toe en meng alles op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het
    beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Roer de bananen door het beslag. Schenk nu alles in de cakevorm.
  5. Bak de bananencake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.
  6. Haal de bananencake uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
  7. Maak de karamel. Verwarm de suiker en het water in een steelpannetje. Roer niet! Haal het pannetje van het vuur als het mengsel goudbruin van kleur is. Meng de boter er door en daarna de mascarpone. Roer heel goed totdat je een mooie gladde substantie krijgt.
  8. Laat de karamel afkoelen in de pan, de karamel moet nog wel goed vloeibaar blijven.
  9. Prik met een sateprikker gaatjes in de cake en verdeel vervolgens de karamel erover, zodat de karamel in de cake trekt en het een echte banoffee cake wordt.
  10. Klop de slagroom lobbig en verdeel de slagroom over de cake.

Volg deze stappen

Aan tafel!

Sasja

Vandaag eten wij bij:

Sasja

Ik ga voor mijn vriendinnen een extra lekker nagerecht maken, namelijk de Banoffee cake! Deze cake is zo lekker en altijd een daverend succes. Geniet ervan!