Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

15 min

Dag 1: Macaroni met aubergine

Dag 1: Macaroni met aubergine

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 200 gram Heinz tomaten (uit blik)
  • 500 gram Honig Volkoren Macaroni
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse basilicum (steel & blaadjes)
  • 1 oranje paprika
  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • paar blaadjes basilicum
  • 100 gram 1 ricotta (uit bakje)
  • pijnboompitten

Bereidingswijze

1) Kook de Honig Macaroni volgends de bereidingswijze op de verpakking.

2) Fruit ondertussen de ui samen met de knoflook in olie voor ongeveer 2 minuten.

3) Voeg de aubergine en de paprika toe en bak circa 5 minuten mee.

4) Snijd de basilicum steeltjes klein en scheur de bladeren in stukjes.

5) Voeg de Heinz tomaten, de basilicum steeltjes en de gescheurde basilicum blaadjes toe. Breng het geheel kort aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur laten staan.

6) Serveer vervolgens deze saus over de macaroni en strooi wat ricotta, basilicum blaadjes en pijnboompitten eroverheen.

Bereidingswijze

1) Kook de Honig Macaroni volgends de bereidingswijze op de verpakking.

2) Fruit ondertussen de ui samen met de knoflook in olie voor ongeveer 2 minuten.

3) Voeg de aubergine en de paprika toe en bak circa 5 minuten mee.

4) Snijd de basilicum steeltjes klein en scheur de bladeren in stukjes.

5) Voeg de Heinz tomaten, de basilicum steeltjes en de gescheurde basilicum blaadjes toe. Breng het geheel kort aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur laten staan.

6) Serveer vervolgens deze saus over de macaroni en strooi wat ricotta, basilicum blaadjes en pijnboompitten eroverheen.

Aan tafel!

De familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij:

De Familie Jongedijk